Over ons

Bij Van der Maat Logistiek bent u, als bedrijf, aan het juiste adres voor zowel nationale als internationale logistieke werkzaamheden. Wij zijn de betrouwbare partner voor het transport naar Spanje, Italië, Frankrijk, Zwitserland, België en binnen Nederland. De vaste aanspreekpunten binnen ons bedrijf zorgen ervoor dat de lijntjes kort zijn, waardoor er snel geschakeld kan worden en de communicatie altijd transparant is. Daarnaast spreken al onze chauffeurs de Nederlandse taal.

"Betrouwbaarheid staat bij ons op nr. 1!"

De geschiedenis van Van der Maat Logistiek BV

Van der Maat Logistiek is op 4 december 1972 opgericht door Piet van der Maat. In de beginjaren had het bedrijf slechts één auto en lag op de focus op winkeldistributie. Destijds werd alles los verladen, wat dus veel handarbeid betekende.

Al snel bemachtigde Piet de benodigde vergunningen, waardoor hij kon starten met internationaal vervoer. In eerste instantie lag de focus op Frankrijk, maar al snel werd deze verlegd naar Italië. Door onder andere transporten van Bavaria naar Italië en de populariteit van tegels uit Italië breidde het wagenpark zich snel uit.

In 1987 nam de vraag naar tegeltransport vanuit Spanje dusdanig toe, waardoor besloten werd om dit op te pakken voor de bestaande klanten.

Door deze groei was de omvang van het bedrijf in 1995 dusdanig groot geworden dat er verhuisd moest worden. De toenmalige locatie in het buitengebied van Breugel was te klein geworden, waardoor een verhuizing naar de huidige locatie op bedrijventerrein Ekkersrijt in Son en Breugel plaatsvond. Op deze nieuwe locatie kreeg Van der Maat Transport de beschikking over 2500m2 logistieke ruimte, welke al snel uitgebreid werd naar 8500m2.

In 2005 heeft Piet van der Maat het bedrijf overgedragen aan zijn zoon William, die tot op heden de leiding in handen heeft. Inmiddels beschikt Van der Maat Logistiek BV over 25 eigen trekker/oplegger-combinaties en worden er wekelijks vele transporten extern ondergebracht. Vanuit het logistieke centrum verzorgt het bedrijf distributie door Nederland en België, en vertrekken er wekelijks goederen naar Spanje, Italië, Frankrijk en Zwitserland.